Lugn och trygg − MP3-filer

Lugn och trygg - CDBarn behöver också slappna av! Att träna avslappning är ett bra komplement till den aktiva vardag som många barn lever i. Precis som vuxna behöver barn tid för återhämtning och reflektion, tid att varva ner och få möjlighet att tänka efter vad de själva vill och känna att de duger precis som de är.

Det är sex olika övningar och är tänkt för barn mellan 4 − 11 år. Men låt gärna både äldre och yngre barn få prova, vi är alla olika. Det är mindfulnessövningar och muskulär avslappning som ökar kroppsuppfattningen och löser upp spänningar samt övningar som stärker jaget och hjälper barnet att hitta sin inre trygghet.

1. Min kropp

En mindfulnessövning där barnet får träna sin kroppsuppfattning. Det är ingen avspänningsövning utan en närvaroövning, som på sikt ökar medvetenheten om den egna kroppen, känslor och förnimmelser. Övningen är 7.20.

2. Slappna av i musklerna

En övning där muskel för muskel gås igenom. Genom att spänna och slappna av kommer medvetenheten om skillnaden mellan en spänd och en avspänd muskel. Se de här två första övningarna som grundträning för att hitta och själv kunna skapa en skön vila i kroppen. Övningen är 7.50.

3. Lugna andetaget

Med hjälp av andningen går det att skapa lugn och glädje inombords. Det fordras träning att hitta önskat tillstånd men tänk att alltid ha ett redskap som snabb hjälp att hitta tillbaka till lugnet. Övningen är 5.10.

4. Härmleken

Nu kommer vi in på mental träning. Här nås det avslappnade tillståndet med hjälp av tankarna, därefter fylls det på med positiva affirmationer. Övningen är 7.10.

5. Nöjd med mig

I det avslappnade tillståndet ges tid för reflektion över tidigare bedrifter. En skön övning som påminnelse att det finns mycket att vara nöjd över. Övningen är 7.40.

6. Vila på moln

Först ner i avslappning med hjälp av tankarna vägledda av mina ord. Därefter en tankeresa högt över marken med jag-stärkande suggestioner. Övningen är 8.15.

7. Sov gott

En övning som är skön att somna till. Övningen är 9.51


 

Beställ som MP3

 

Finns även som app Lugn och trygg

 Android − Ladda ner från Play butiken iPhone/iPad − Ladda ner från Appstore