MP3 Energikick
25 kr

Energikick att ladda hem som mp3-fil

Det kan vara skönt med en återhämtningspaus som samtidigt är en riktig energikick. Här har du möjlighet till två övningar som du kan ha i telefon, plattan eller på datorn. Övningarna kostar endast 25 kr som du betalar med swish.

Muskulär avslappning

Här får du gå igenom muskel för muskel, spänna och slappna av och lära dig bli medveten om skillnaden mellan en spänd och en avspänd muskel.

Den här grundträningen kan du göra dagligen i 2-6 veckor, beroende på vilken grundspänningsnivå du har idag. Tecken på att avslappningen fungerar är när du känner lugn, tyngd och/eller värme i kroppen. Avslappning ska göras regelbundet för att få ett bra resultat. Ägna tid åt grundträningen, det har du igen senare. Övningens längd är cirka 9:30 min.

Bästa tillstånd

Ibland är det skönt att bara ta några minuters paus och fylla på energinivån, tänka andra tankar och låta musklerna få en skön vila. Ibland är det helt nödvändigt - för att hitta lösningen på något problem, byta sinnestillstånd eller för att släppa iväg onödiga spänningar som håller på att ta över i kroppen. Det kan räcka med 5 minuters egentid som investerar i ett bättre mående.

"Bästa tillstånd" hjälper dig att byta till tankar och känslor som du hellre vill ha. Och det på fem minuter. Du kanske vill känna dig lugn eller stark, glad eller pigg, kreativ eller tillitsfull, kraftfull eller harmonisk. Eller alltihop! Bestäm själv och kom tillbaka på nytt humör och med nya känslor. Den här övningen är perfekt att börja dagen med.