Föräldraskivan − CD och MP3

Föräldraskivan - CDTanken på att bli förälder är för de allra flesta svindlande, pirrande, nervös och så oerhört glädjande. Oftast allt på samma gång. Tankarna pendlar mellan att vara den lyckligaste i världen till att känna sig oförmögen och totalt utlämnad åt det okända. Varje graviditet och varje förlossning är unik och oförutsägbar. Men du kan ändå förbereda dig mentalt. Genom att i förväg låta dina tankar och föreställningar, om och om igen, gå till hur du vill känna dig och reagera i olika situationer instruerar du ditt inre och kan påverka processen på ett bra sätt.

Föräldraskivan innehåller fem olika program, några specifikt för mamman, något specifikt för pappan (eller den person som är med vid förlossningen) och några för båda tillsammans. Övningarna hjälper till att öka den egna tilliten och tilltron till naturens gång, att behålla balansen och fylla på med tankar, föreställningar och känslor som ger lugn och inre styrka. De förbereder er inför förlossningen och visar vägen till det goda föräldraskapet.

1. Jag är en stark kvinna

Under graviditeten är det vanligt att tankarna pendlar mellan nattsvart förtvivlan och om hur underbart det är. Det är många tankar om både rädsla, otillräcklighet och det fantastiska, som behöver vädras. Här får du hjälp att fylla på med de tankar som ger dig styrka och tro på dig själv och din kropp för att kunna släppa det som oroar dig och fokusera på det som kommer att hjälpa dig att njuta av den här tiden. En övning som du har nytta av under hela graviditeten.

2. Samhörighet

Den här övningen ger dig tillfälle att knyta an med barnet du bär och förbereder dig också att bli mamma. Njut av graviditeten och bygg en bra relation med den nya människan som växer och utvecklas i ditt inre. Den här övningen kan du använda under hela graviditeten.

3. För henne

Några månader innan det är dags att föda, kan du med hjälp av den här övningen, börja förbereda dig för förlossningen. En metafor ger dig de bästa förutsättningarna att vara kraftfull, lugn och följsam under förlossningsarbetet. Du får även ta emot tankar och föreställningar som påverkar dig på ett positivt sätt och gör dig förberedd för det oförutsägbara.

4. För honom

Pappor föder också barn, och får här hjälp att förbereda sin roll att stötta och coacha, peppa och lugna under förlossningen. Övningen passar naturligtvis lika bra för annan partner eller god vän som kommer att vara närvarande. Med hjälp av en metafor sätter sig tryggheten och tilliten på djupet och uppgiften under förlossningsarbetet blir uppenbar och självklar.

5. Vår framtid

Det finns inga perfekta föräldrar, men det finns kloka och kärleksfulla föräldrar som ser och behandlar barnet som den dyrbara gåvan hon eller han är. Den här övningen är både för mamman och för pappan - med barnets och varandras bästa för ögonen. Det är dags att börja matcha och jämka uppfostringsfilosofi med den andre föräldern för att det ska bli precis så bra som ni båda vill ha det. Här får du tillsammans med din partner och på egen hand fundera över och lägga ut riktningen för hur du/ni kan växa ännu mer i föräldrarollen och bli ert barns coacher, stöd och villkorslöst älskande föräldrar. Hur konstigt det än kan låta nu så finns det en tid efter förlossningen! Den hjälper er också att värna om ert förhållande. Börja med övningen ett par månader innan förlossningen och använd den hela livet.


Beställ som CD eller MP3

 

 

Finns även som appAtt bli förälder

 Android − Ladda ner från Play butiken iPhone/iPad − Ladda ner från Appstore