Läk dig till plushälsa − CD och MP3

Läk dig till plushälsa - CDForskarna kallar det för placebo-effekten. Det kan också kallas för tankens kraft och den kraften är så stor att för att få ett nytt läkemedel godkänt ska det visa sig vara mer effektivt än att bara bota 30 − 40 % av patienterna. Så stark räknar nämligen forskarna att vår tro, tankens kraft är, utan att vi ens är medvetna om att vi använder den.

Vi aktiverar kroppens eget läkesystem med hjälp av våra positiva förväntningar. Det föder spännande tankar om hur många fler procent vi kan aktivera när vi medvetet använder våra sinnen. Och hur vi kan samarbeta med våra kroppar för att underlätta läkande.

Tankens kraft inverkar på vårt mående − både fysiskt och psykiskt. Men varför nöja sig med att bara må bra när man kan må ännu bättre. Skivans övningar passar lika bra för dig som är konvalescent och vill hjälpa kroppen i läkningsprocessen som för dig som vill ta steget till plushälsa.

Om du har tänkt att ha glädje av dig själv de kommande åren då är det något du bör ta tag i redan nu. Här får du fyra övningar som hjälp att lägga ribban på plushälsonivå!

1. Avslappning för nybörjare

Starta här, en övning där du får du gå igenom muskel för muskel, du får spänna och slappna av och lära dig bli medveten om skillnaden mellan en spänd och en avspänd muskel.

Den här grundträningen är främst till för dig som är nybörjare inom avslappning eller har en väldigt hög grundspänning. Du kan till att börja med köra den parallellt med de andra övningarna. Ägna tid åt grundträningen, det har du igen senare.

2. Läkning

Är det möjligt att positiva känslor och tillstånd av förväntan, hopp och önsketänkande i sig kan vara bra för och påskynda läkning? Ja, tankens kraft eller placeboeffekten som forskarna föredrar att kalla det, är något som är bekant och räknas med sedan länge inom medicinsk forskning.

Den här övningen hjälper kroppen med allt från förkylningar till mer allvarliga tillstånd. Du kan snabba upp läkningsprocessen efter operationer, må bättre fysiskt eller använda övningen för din psykiska hälsa.

3. Mitt bästa tillstånd

Tänk om det är så att du själv kan bestämma vilket humör du vill vara på, hur du vill må och känna dig? Vilken sinnestämning skulle du välja då? Lägg ribban för dagen eller gör en punktinsats för att fylla på energi, glädje eller något annat du behöver just nu.

"Mitt bästa tillstånd" hjälper dig att byta till tankar och känslor som du hellre vill ha. Du kanske vill känna dig lugn eller stark, glad eller pigg, kreativ eller tillitsfull, kraftfull eller harmonisk. Eller alltihop! Bestäm själv och kom tillbaka på nytt humör och med nya känslor. Då har du dessutom tagrt första steget till plushälsa.

4. Plushälsa

Vad skulle hända i ditt liv om du oftare mådde bättre än bara bra? Om du ständigt hade den ork, den kraft och energi som får din kropp och själ att le förnöjt? Med plushälotänkandet i ditt liv blir det helt naturligt att ta de steg du behöver för att få de resultat du vill ha. Som hjälp på vägen får du bland annat suggestioner och du får jobba med dina egna tankar för att peka ut riktningen.


 "Tack, Eva, för din nya CD "Läk dig till plushälsa". Jag har lyssnat på de två första spåren och inser att de kommer jag att använda varje dag."/Leif i Helsingborg


Beställ skivan eller välj ett förmånligt paket