Avslappning & mental träning för ett rikare liv − CD och MP3avslappning & mental träning cd

Den här skivan används ofta som "startskiva" i olika sammanhang. Har du fått tips från din sjukgymnast eller naprapat, terapeut eller coach om att du ska börja med avslappning − då är det oftast den här skivan som gäller. Går du på kurs där avslappning är en komponent − då har du säkert fått lyssna på någon av dessa övningar.

Övningarna finns både som MP3-filer och på CD-skiva, se längst ner på sidan. De sex avslappningsövningar är även tänkta till boken med samma namn.

1. Muskulär avslappning

Här får du gå igenom muskel för muskel, spänna och slappna av och lära dig bli medveten om skillnaden mellan en spänd och en avspänd muskel.

Den här grundträningen kan du hålla på med i 2-6 veckor, beroende på vilken grundspänningsnivå du har idag. Tecken på att avslappningen fungerar är när du känner lugn, tyngd och värme i kroppen. Ägna tid åt grundträningen, det har du igen senare.

2. Ditt inre rum

Nu är det dags att börja träna på att nå det avslappnade tillståndet med hjälp av dina tankar. Med ledning av mina ord går du igenom kroppens muskler tankemässigt och låter avslappningen komma av sig själv. Du kan aldrig tvinga dig att slappna av, du kan bara tillåta avslappningen att komma. Du kan framöver se ditt inre rum som en genväg ner i avslappning.

3. Självbildsträning

Den här träningen kommer att förstärka de positiva bilderna av dig själv, du kommer att öka tilltron till dig själv och din egen förmåga. Här får du ta emot jagstärkande suggestioner som kommer att påverka dina känslor, tankar och handlingar på ett positivt sätt. Den här träningen kan du aldrig få för mycket av.

4. Framtidsbilder

Att sätta upp en målbild, framtidsbild innebär att du i ditt inre, detaljerat upplever hur du uppnår det du bestämt dig för. På detta vis lagrar du bilder av framtiden i hjärnan och sätter kropp och sinne på rätt spår. Allt måste först skapas i tankarna innan det kan förverkligas i våra liv.

5. Att säga nej lugnt och bra

Varför gör vi saker som vi egentligen inte vill göra? Varför hamnar vi i situationer där vi inte vill vara? För att det är svårt att säga nej, förstås.

Visst är det nödvändigt att ställa upp för varandra, men det får inte gå för långt. Vi ska lära oss att sätta gränser, vara tydliga och inte ställa upp på det vi inte vill. Att våga säga nej fordrar träning, men när du väl behärskar konsten kan det ge dig en mycket stark och positiv upplevelse. När du lyssnat på den här övningen tillräckligt många gånger kommer du att ta det som en självklarhet att bara tacka ja till det du själv vill och kan.

6. Din inre lärare

Den här övningen hjälper dig komma i kontakt med din inre visdom för att få ledning i situationer där beslut kan vara svåra att ta, där du funderar på vad och hur du ska göra. Här har du en möjlighet att få se och lära känna nya sidor hos dig själv.

När du lär dig lyssna inåt så får du också svaren på många frågor om dig själv. Den här inre rösten - din intuition - kommer du i närmare kontakt med när du är i ett avslappnat tillstånd.


  
Ur Hälsa nr 7, juli 2008:

"Låt dig guidas av Eva Johansson och du kommer att uppleva stor närvaro i här och nu. Med en behagligt klangfull röst ges bra och utförliga instruktioner, till exempel hur man bär sig åt för att spänna olika muskelgrupper som inte alltid är självklart. I självbildsträningen sätts fokus på de nödvändiga suggestioner som var och en som vill förbättra sin självkänsla behöver träna på. Här finns också ett utmärkt spår som hjälper oss att träna på att säga nej. Bra och avslappnande bakgrundsmusik."


Beställ CD/MP3 eller välj ett förmånligt paket