Guldkorn − vardagliga små under

Ett av de mest effektiva sätten att uppleva mer positiva saker i livet är att bli mer observant på det positiva och fina som redan finns runt omkring dig − att registrera vardagens guldkorn. I förlängningen kommer du att uppleva mer positiva saker i livet.

Det finns guldkorn att se, leta och uppleva alla dagar i våra liv. Även om allt ibland känns hopplöst och svart så finns de där om du bara lyfter blicken. Det är oftast inga märkvärdiga saker – ett leende, en kram, en sol från blå himmel, en stunds smärtfrihet, årstidernas växlingar, en insikt, att kunna ta sig ur sängen, ett telefonsamtal – men att lägga märke till och någonstans registrera det är avgörande.

Skapa fler höjdpunkter i livet

När du börjar dela dina guldkorn med andra kommer du att lära dig mängder om vad som gör livet värt att leva för både dig själv och andra. Vad det är som får oss att må bra och njuta av tillvaron.

Ett gott tips är att göra till en vana att gå igenom det goda, roliga och vardagligt positiva som hänt under dagen när det är sovdags. Tänk tillbaka och ta med minst fem av dagens guldkorn in i sömnen varje natt från och med nu. Det är skillnad på att somna i tankar om sådant som oroar eller som du inte vill ha i ditt liv mot att somna i tankar som lyfter dig. Du kommer att se och förstå hur du ska kunna skapa ännu fler höjdpunkter i ditt liv.

Testa din guldkornsförmåga

Se tillbaka på den här dagen och plocka nu i tanken fram de guldkorn som du redan upplevt.

Hur många guldkorn kan du komma på så här direkt?