Mål och målbilder

Att ha mål och mening i sitt liv betyder inte att leva i framtiden, tvärtom. Det betyder att det blir lättare att leva i nuet. Det är en styrka. En verkligt inspirerande målsättning har effekten att den frigör dina inre resurser att nå långt utöver såväl dina egna som andras förväntningar. Det här gäller för alla människor inom livets alla områden. Du kan ta hjälp av avslappning och mental träning för att närma dig det liv du vill leva.

Du kan sätt upp mål om i stort sätt vad som helst. Relationer, ekonomi, hälsan, arbete. Enda måstet är att du vill vara någon annanstans än där du är just nu. Så det spelar ingen roll om du vill bli bättre på att säga nej till det du inte vill, kan eller har lust med, om du vill bli hela människor som respekterar dig själv, om du vill öka din samarbetsförmåga, tänja dina gränser, känna lust i livet, bli mer social, våga släppa taget om ditt förflutna, bli en hel människa, ta bättre hand om dig själv genom förändrad livsstil eller på annat sätt utvecklas och bygga styrkor.

Rätt riktning på tankarna

Den största anledningen till att vår förändringsiver så ofta stannar vid en tanke är att vi inte har gjort klart för oss vad det är vi egentligen vill med våra liv! Samtidigt som vi ofta har väldigt klart för oss hur vi inte vill ha det. Låt tankarna gå i samma riktningar som önskningarna. För att göra dina mål mer hanterbara kan du dela upp dem i mindre bitar – sätta upp delmål. Du får titta över vilka olika steg du ska ta och gå mot dem som du går upp för en trappa, med ett steg i taget.

Sätt målen på plats

Dina målbilder kan vara nära förestående eller ligga långt fram i tiden. Tekniken är densamma. När du har bestämt ditt mål och delmål är det dags att göra det riktigt tydligt och klart för ditt inre hur du vill ha det. När du om igen föreställer dig det önskade resultatet kommer du att förvänta dig att det du önskar faktiskt ska ske. Den positiva förväntan gör att du börjar agera på ett sätt som leder dig mot det önskade resultatet, vilket alltså bidrar till att få det du vill att hända. Det är viktigt att bilderna är detaljerade och att alla sinnen får arbeta. För att göra framtidsbilderna riktigt kraftfulla ska de vara levande, tydliga och detaljerade. Du ska dessutom se dem som om de existerar nu.

Eftersom nervsystemet har svårt att skilja på upplevelsen av en verklig situation och en situation du föreställer dig, kan du med visualisering mentalt förbereda kropp och sinne på ett lyckat genomförande av det du önskar. Så skapar du minnen av framtiden. 

Ladda hem en app eller två

”Underbart – framtiden here I come. Tack för alla fantastiska redskap du delar med dig av och tack för din njutbara röst, den gör mig lugn och tillitsfull. Jag SKA klara av det jag förutsatt mig!” PA

Du kan ta hjälp av mina appar för att få din framtid precis så bra som du vill ha den.

Ladda ner Nå dina målNå dina mål

 Android − Ladda ner från Play butiken  iPhone/iPad − Ladda ner från Appstore

 

Ladda ner Avslappning & Mental träningAvslappning och Mental Träning

 Android − Ladda ner från Play butiken

 iPhone/iPad − Ladda ner från Appstore 

 


Fördjupa dina kunskaper med bok

Om du vill lära dig mer om hur du ska nå dina mål kan du få god hjälp av boken "Avslappning & Mental träning − för ett rikare liv". Du väljer om du vill ha den med eller utan cd/mp3-filer. Eller om du föredrar övningarna på appen Avslappning & Mental träning.

Avslappning & Mental träning - bok & mp3-filer
280 kr
Avslappning & Mental Träning - bok & CD
320 kr
Avslappning & Mental träning - för ett rikare liv
200 kr