Prova-på övningar i mp3-format / avslappning

Här har du möjlighet att gratis ladda hem ett par korta avslappningsövningar, den ena hjälper dig att släppa på onödiga spänningar och med hjälp av den andra lär du dig att få andningen till rätt kroppsdel - magen. Bli inte förvånad om de här övningarna får dig att bli mer sugen på att lära dig mer om avslappning/mindfulness och dess fördelar. Under menyrubriken "Lär dig mer" kan du lära dig mer om teknik, vinster och effekter.

"Släpp spänningar" är en kort avslappningsövning som på några minuter hjälper dig att hitta ny energi och få bättre tillgång till dina inre resurser. Du blir mer medveten om kroppen och låter onödiga spänningar få rinna iväg. Så här enkelt kan du hålla en lagom spänningsnivå hela dagen. Och du lär dig att bara göra av med den energi som din situation kräver just nu.

  Ladda hem övningen "Släpp spänningar"

Övningen "Andas med magen" hjälper dig till rätt magandning. Och den är viktig! När vi är stressade så andas vi helt fel - snabb och ytlig andning högt uppe i bröstet.  Om du upplever att det är svårt att bli påmind och observant på din andning under avslappningen så ska du veta att du inte är ensam där. Många tycker att det blir nästan omöjligt att andas lugnt och långt ner i magen till att börja med. Det är övergående och din andning kommer att fungera helt utan problem framöver.

  Ladda hem övningen "Andas med magen"

Prova-på övningar i bildformat / mindfulness

Här kan du få prova på två korta bildspel som hjälper dig att vara här och nu.

De är tänkta att hjälpa dig att bli mer närvarande i din kropp. När du har gjort dem ett antal gånger kan du hämta dem ur minnet och på så sätt vara i din medvetna närvaro. Du klickar igång dem och sedan rullar det på av sig självt.  

  Titta på bildspelet "Kort kroppsinsikt"

  Titta på bildspelet "Närvaro"

Nyfiken på mer?

Avslappning och mental träning är två tekniker som används runt om i hela världen av alla slags människor. En del vill bli bäst i sin idrottsgren, andra vill lära sig hantera stress. Vissa vill hitta sin egen kraft och förmåga, andra behöver lära sig se möjligheter istället för att fastna i problem. Ibland behöver vi jobba med självbilden, öka tron på oss själva.

Får du mersmak och vill ha variation eller mer specialiserade övningar rekommenderar jag att du kollar in mina cd-skivor och appar.

Direktlänk till cd och mp3

Direktlänk till appar på svenska