Avslappningavslappning

Om du vill ha hjälp att hitta din inre balans, få mer energi och klarare tankar − ja, då kan avslappning vara vad du behöver i ditt liv. Avslappning är ett tillstånd som vi människor glömt bort och definitivt ett tillstånd som vi skulle må bättre av att vara i ofta. Det är ett tillstånd som vi, efter träning, själva kan försätta oss i. Förmågan har vi när vi föds men för de allra flesta försvinner den på vägen till vuxenlivet. 

Avslappning handlar om att lära sig känna skillnaden mellan en spänd och en avspänd muskel. Du sänker din grundspänning och hittar ett tillstånd som du mår bra av att vara i ofta. Avslappning är också grunden i mental träning.

Det går aldrig att tvinga sig själv att slappna av, bara tillåta. Avslappning är enkelt, men resultatet märks inte de första gångerna. Det kan ta några veckor innan du känner en riktigt djup vila, både fysiskt och psykiskt när du slappnar av. Avslappning utnyttjar resurser som finns inbyggda i varje människa och kan ses som naturens egen lugnande medicin.

Den vanligaste svårigheten med avslappning är faktiskt motviljan att försöka. Det kan vara svårt att tro att något så enkelt kan göra så mycket positivt för dig, eller hur?

Fem bra anledningar att träna avslappning

Grundspänningen
Alltför många går omkring och spänner fler muskler än vad som är nödvändigt för det de gör. Utan att ens vara medvetna om det. Det här gör att du i förlängningen töms på energi, blir trött och orkeslös. Regelbunden avslappningsträning sänker din grundspänning till normalnivå och kropp och sinne får chans till återhämtning. 

Självpåverkan
Avslappning är också grunden i mental träning med vars hjälp du kan ändra ditt liv genom att jobba med tankar och inre bilder som ger dig det du vill ha. Under det avslappnade tillståndet är du mer mottaglig för nya tankar och kan lätt påverka dig själv för att ta dig dit du vill. 

Hälsan
Om huvudvärk, muskelvärk, återkommande förkylningar och trötthet är sådant som tillhör din vardag kan du säga adjö till dessa åkommor. På sikt stärker avslappningsträningen immunförsvaret vilket ger kroppen en bättre läkningsförmåga. Avslappningsträningen löser dessutom både fysiska och psykiska spänningar. 

Inre balans
Avslappningen hjälper dig att hitta din inre balans, du tänker klarare och får mer energi. När du känner att du kan styra över din kropp och medvetet påverka dig själv på ett djupare plan kan du också hantera det som händer i ditt liv på ett mer konstruktivt sätt. Du får en större medvetenhet om det egna jaget och får bättre självinsikt, ser dina möjligheter tydligare och blir känsligare för kroppens signaler. 

Sömnen
Avslappningsträningen hjälper dig att landa skönt i sängen. Regelbunden avslappning gör att din sömn blir bättre, kommer fortare och att du vaknar mer utvilad.

Du kanske också vill läsa om:

  Andning

  Träningstips
  Vägen till plushälsa  

Ladda hem en app eller fler

"Eva du har den skönaste avslappningsröst jag lyssnat på. Tack för all bra info som följer med, nu är jag på gång och ser fram emot fler appar."
Roger Peterson

Muskulär avslappningMuskulär avslappning

 Android - Ladda ner från Play butiken

 iPhone/iPad - Ladda ner från Appstore

Avslappning & Mental träningAvslappning och Mental Träning

 Android − Ladda ner från Play butiken

 iPhone/iPad − Ladda ner från Appstore


Beställ CD eller MP3